• 042-33 10 76
  • info@bengtssonsoptik.se
  • Köpmansgatan 11 263 38 Höganäs
  • Måndag: Fredag 9.00-18.00

Personuppgiftspolicy

Bengtssons optik/Villa Vy AB

Syfte

Vi värnar om din integritet. Du ska kunna känna dig trygg när du anförtror oss dina personuppgifter. Därför har vi upprättat den här policyn. Den utgår från två regelverk gällande behandling av personuppgifter inom optikbranschen, dels patientdatalagen, dels den nya dataskyddsförordningen och förtydligar hur vi jobbar för att ta tillvara dina rättigheter, din integritet och din säkerhet som patient

Syftet med den här policyn är att du ska få veta hur vi behandlar dina personuppgifter, vad vi använder dem till, vilka som får ta del av dem och under vilka förutsättningar samt hur du kan ta tillvara dina rättigheter.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vi behandlar endast personuppgifter när vi har laglig grund. Vi behandlar inte personuppgifter i annat fall än när de behövs för att fullgöra förpliktelser enligt avtal och lag. Här följer exempel på personuppgifterna vi behandlar:

• Namn
• Adress
• E-postadress
• Telefonnummer
• Faxnummer
• Ålder
• Födelsedatum
• Kön
• Titel
• Användarnamn
• Uppgifter som du registrerade självmant och frivilligt uppger

Vi kan få tillgång till dina personuppgifter på olika sätt bl a följande:

• Uppgifter som du tillhandahåller oss direkt
• Uppgifter som registreras när du besöker vår hemsida
• Uppgifter som vi får från offentliga register
• Uppgifter som vi får när du anlitar en av våra medarbetare
• Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick
• Uppgifter som vi får när du svarar på enkäter och undersökningar
• Uppgifter som vi får när du kontaktar oss, söker anställning hos oss, besöker oss eller på annat sätt tar kontakt  med oss

Vilken information ger vi till dig?

När vi samlar in dina personuppgifter för första gången kommer vi att informera dig om vad vi kommer att använda dem till, vilka rättigheter du har enligt dataskyddslagstiftningen och hur du kan ta tillvara dessa. Du kommer också att bli informerad om vem som är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen och hur du kan kontakta oss om du har frågor eller behöver lämna en begäran eller förfrågan som avser dina personuppgifter och/eller rättigheter.

Behandlas dina personuppgifter på ett betryggande sätt?

Vi utarbetar rutiner och arbetssätt för att dina personuppgifter ska hanteras på ett säkert sätt. Utgångspunkten är att endast behöriga personer inom organisationen som behöver personuppgifterna för att utföra sina arbetsuppgifter ska ha tillgång till dem.

I fråga om känsliga personuppgifter har vi inrättat särskilda behörighetskontroller, vilket innebär ett högre skydd för dina personuppgifter.

Våra säkerhetssystem är utvecklade med din integritet i fokus och skyddar i mycket hög grad mot intrång, förstöring samt andra förändringar som kan innebära en risk för din integritet.

Vår IT-säkerhet skall säkerställa att dina personuppgifter behandlas säkert.

När lämnar vi ut dina personuppgifter?

Vår utgångspunkt är att inte lämna ut dina personuppgifter till tredje part om du inte har samtyckt till det eller om det inte är nödvändigt för att uppfylla våra förpliktelser enligt avtal eller lag. I de fall vi lämnar ut personuppgifter till tredje part upprättar vi sekretessavtal samt säkerställer att personuppgifterna behandlas på ett betryggande sätt.

Ansvar

Bolaget Bengtssons optik/Villa Vy AB är personuppgiftsansvarig, vilket innebär att vi är ansvariga för hur dina personuppgifter behandlas och att dina rättigheter tas tillvara.

Återkallning Samtycke

För att återkalla ditt samtycke vad gäller nyhetsbrev, produktinformation och liknande marknadsföring, maila eller ring oss.

Uppge: namn, födelsedata och dina kontaktuppgifter.

Vi kommer då att upphöra med att skicka denna information till dig och endast skicka kallelse till återbesök gällande synundersökningar.

Maila till: info@bengtssonsoptik.se

Telefon

042-33 10 76

Adress

Köpmansgatan 11 263 38 Höganäs

E-mail

info@bengtssonsoptik.se

Öppettider

Måndag: Fredag 9.00-18.00

Kontakt

  • 042-33 10 76
  • info@bengtssonsoptik.se

Adress

  • Köpmansgatan 11 263 38 Höganäs
  • Måndag: Fredag 9.00-18.00

Tjänster

  • Tjänster
  • Våra Varumärken